Kako znate da vam je odijelo po mjeri?

Ramena

Prvo, pobrinite se da ramena sakoa „grle“ vaša i izgledaju uredno.

Treba dobro pristajati i ne bi trebalo biti pretjerane tkanine ili izobličenja okolo.

Prsa

Vaš sako bi trebao lako da se zakopča, ali ne i da bude previše opušten. Kada se zakopča, stavite ruku između sebe i sakoa, trebalo bi da vaša ruka stane udobno unutra. Sako bi znači trebao biti lako zakopčan, ali ne smije biti previše širok.

Dužina rukava

Spustite ruke ravno i obuhvatite porub sakoa rukama. Ako možete lako dodirnuti porub, predugačak je. Ako je kraći, onda je to stvar ličnog ukusa – mnogi moderni sakoi su samo centimetar ili dva ispod manžete.

Kad stavite ruke pored sebe, manžetna sakoa bi trebala pasti na mjesto gdje se dno vašeg palca susreće sa zglobom. Trebalo bi da vam bude vidljivo 1-2 cm manžetne vaše košulje.

U mnogim našim odijelima nudimo kraće i duže verzije, tako da ako ramena dobro stoje, ali su tijelo ili rukavi predugi ili kratki, onda bismo trebali imati odgovarajuću alternativu za vas.

Pantalone

Uspon pantalona odjela, gdje se one nalaze na struku, treba da odgovara vašem ukusu i stilu. Upamtite, kroj nogavica treba da bude ravniji, a da ne izgleda previše usko ili previše opušteno.

Klasična dužina pantalona trebala bi lijepo stajati na vrhu vaše cipele bez dodirivanja poda pozadi i bez stvaranja mekanog nabora sprijeda.

Modernija sužena nogavica treba da leži na vrhu vaše cipele.