Tri uzorka sakoa koja biste trebali imati u ormaru

Sako je praktični odjevni komad koji idealno pristaje i uz farmerice i uz hlače. “Podići” će svaku leženu kombinaciju i biti solidna zamjena za formalno oblačenje u onim slučajevima kada je to potrebno. Zbog toga je poželjno u ormaru imati barem jedan sako koji će poslužiti za ležernije prilike.

U Maestro Suits možete pronaći širok izbor sakoa.

U nastavku Vam donosimo tri prijedloga za uzorak sakoa koji će kvalitetno doprinijeti Vašem stilu, a koje možete pronaći u prodajnim mjestima Maestro Suits.

1. Karirani uzorak

Sakoi sa kariranim uzorkom vladaju modnom scenom duži niz godina. Ovaj tip sakoa možete različito kombinovati, te dobiti poslovnu ili ležernu kombinaciju. Sako sa kariranim uzorkom je definitivno komad u koji se isplati investirati jer nikada ne izlazi iz mode, a podigne svaku modnu kombinaciju.

sako, kravata Karirani sako

2. Prugasti uzorak

Sako na pruge je uvijek odličan izbor. Najbolje je investirati u prugasti sako teget ili sive boje, koji će biti nosiv u gotovo svim prilikama. Ukoliko je sako izrađen od vune, može poslužiti i kao kaput tokom malo hladnijih dana. Bitno je napomenuti da nije poželjno miješati različite dezene tkanina kako ne biste izgledali prešareno.

3. Sako sa dvorednim kompčanjem

Termin dvoredno kopčanje odijela odnosi se na sakoe koji naprijed imaju dva paralelna reda dugmadi. Sakoi sa dvorednim kopčanjem idealni su za poslovne prilike i večernje izlaske. Ova vrsta sakoa namijenjena je visokim, mršavim muškarcima, a i onima koji su u svom stilu odijevanja malo odvažniji.

Maestro Suits pronađite u dva prodajna mjesta:

  • Sarajevo (Kolodvorska 12, TC Intershop)
  • Doboj Istok (u krugu fabrike Kismet) – Brijesnica Mala bb, Brijesnica kod Doboja