5 savjeta kako odabrati savršeno odijelo

Oblačenje igra značajnu ulogu u uticaju koji imamo u komunikaciji sa drugim ljudima. Taj uticaj nam je važan u poslovnim i drugim prilikama i zato je bitno da odijelo odgovara onome ko ga nosi kako bi i dojam koji ostavlja na druge, ali i svoje samopouzdanje, bili zadovoljavajući.

U nastavku pročitajte pet savjeta o tome šta je najvažnije da razmotrite kada tražite savršeno odijelo.

Fitting

Fitting ili pravilno odgovaranje mjera odijela, najvažnija je stvar prilikom odabira odijela. Postoje pravila za pravi fitting koja možete potražiti i u priručniku “50 pravila poslovnog oblačenja za muškarce”, a u prodavnici Maestro Suits iskustvo kupovine odijela je jedinstveno u odnosu na sva druga mjesta gdje biste potražili svoje idealno odijelo. Naime, u prodavnici Maestro Suits u Kolodvorskoj 12 (Sarajevo), nalazi se blizu 2000 odijela različitih modela, više stotina košulja, kravata, kožni kajševi, torbe i sl. a u slučaju da ni u 2000 odijela ne pronađete svoje idealne mjere, pored Vas će se naći krojač/ica koji će odijelo prilagoditi potrebnim mjerama.

Tkanine

Prilikom odabira odijela važna stvar na koju trebate obratiti pažnju jeste tkanina. Odijela mogu da se kreiraju u više varijacija tkanina, kao što su čista vuna, te mješavina vune i neke druge tkanine kao što je svila, polijester ili elastin. Finoća vlakana u tkanini je jedna od glavnih karakteristika koja određuje kvalitet proizvoda od vune, te se ona mjeri u mikronima sa jedinicom super S. Što je manji broj S tkanina se manje širi i dosta je kruća i teža, a što je broj veći, to je tkanina bolja. Tako 100 S označava tkanine srednje kvalitete, a 120 S veoma kvalitetne tkanine. Pored finoće, bitno je voditi računa o dužini, čvrstoći, boji i presovanju tkanine. Odijela brenda Maestro Suits su pravljena od najkvalitetnijih luksuznih tkanina koja imaju jedinicu i do 150 S. Najpoznatiji primjer ovih tkanina jesu autentična italijanska Reda ili Vitale Barberis Canonico (VBC) koji sarađuju sa najluksuznijim brendovima. Ovaj kvalitet tkanina ističe se svojim luksuzom i besprijekornom kvalitetom.

Izbor

Kada tražite odgovarajuće odijelo, često se može učiniti da su sva odijela ista. Međutim, ponekad male razlike poput vrste tkanine ili dezena mogu da naprave veliku razliku. Maestro Suits u svojoj prodavnici raspolaže sa 2000 odijela na jednom mjestu i sigurno smo da ćete za sebe naći barem jedno savršeno odijelo. Jedna od misija Maestro Suits jeste da je nemoguće tražiti savršeno odijelo i ne pronaći ga u bezgraničnim opcijama prodavnice u Kolodvorskoj 12.

Lični stilista

Poslovno ali i svečano odijevanje za muškarce, koliko god jednostavno izgledalo, ima dosta pravila. Iskustvo kupovine odijela u Maestro Suits je potpuno drugačije iz razloga što svaki kupac ima mogućnost da ga stilista prati kroz kupovinu i pomogne mu da sklopi kombinacije i pronađe savršen fit. Učlanjenje u Maestro VIP Club donosi mnoštvo pogodnosti, a lični stilista na raspolaganju prilikom posjete prodavnici u Čobaniji 1 je jedna od njih.

Detalji

Estetika se u velikoj mjeri krije u detaljima poput kravate, kaiševa, maramica, leptir mašni i naočala. Sve su ovo važni asesoari za upotpunjavanje stila. U Maestro Suits prodavnici možete izabrati savršeni aksesoar za sebe ili sebi dragu osobu, poput kožnih torbi, novčanika i kajševa, kravata, marama, drvenih i ručno izrađenih naočala u specijalnoj izradi Dawood (za Maestro Suits).