MAESTRO SUITS: Ultimativni vodič za odabir idealnog odijela prema obliku tijela

Kvalitetno odijelo koje idealno pristaje uz tijelo veliki je doprinos u uticajnosti i dojmu osobe koja ga nosi. Uz izvrsno odijelo dolazi samopouzdanje, staloženost i dodatno poštovanje, kako od onih koje tek upoznajete, tako i od osobe koju gledate u ogledalu.

Odijelo je najbolje prilagoditi obliku tijela. Maestro Suits omogućio je vodič koji će vam pomoći da pronađete savršeno odijelo koje odgovara vašem tjelesnom obliku.

SAVRŠENO ODIJELO ZA VISOKE MUŠKARCE

Ukrojeno odijelo s dva dugmeta savršen je izbor za višeg muškarca. Tanki, viši reveri dodati će širinu vašim ramenima, a krojeni kroj hlača lagano će se sužavati dolje po nozi, a da pritom ne bude previše mršav, već samo odsječe gornji dio cipele. Srednja dužina jakne također učinkovito razbija tijelo na dva dijela, stvarajući čisti, obloženi, bešavni izgled.

IMAJTE U VIDU

Za visoke muškarce ključno je pronaći odijelo koje pokazuje vašu visinu bez da izgledate predugo. Treba izbjegavati trendovske stilove poput skraćenih hlača ili pripijenih jakni jer će privući previše pažnje na vašu visinu, a jakne previše široke oko ramena također neće funkcionisati, jer imaju tendenciju da vam utope torzo. Pinstripe odijela ili košulje također nisu dobra ideja, jer će vas  činiti još višima.

SAVRŠENO ODIJELO ZA NISKE MUŠKARCE

Odlučite se za tanak kroj ili krojenje, s rukavima koji sjede pred kraj vašeg zapešća, i odaberite hlače koje pasu ili su malo niže od vrha cipela. Kombinirajući ovu kombinaciju s običnim odijelima ili prugastim odijelima i cipelama koje imaju laganu potpeticu, dobit ćete sofisticirani izgled koji izdužuje tijelo.

IMAJTE NA UMU

Za niže muškarce važno je izbjegavati odijela koja su predugačka u rukama ili nogama ili su pretjerano široka, jer će vas vjerojatno utopiti i učiniti da izgledate manje nego što zapravo jeste. Cilj je biti duljina rukava koja nije dulja od osnove palca kako biste bili sigurni. Dvoredna odijela također čine da muškarci svih visina izgledaju niži.

SAVRŠENO ODIJELO ZA VEĆE MUŠKARCE

Obično odijelo savršeno je za veće muškarce. Ne žurite, isprobajte nekoliko različitih veličina i odaberite veličinu u kojoj se osjećate najudobnije – sjetite se, ne previše široka i ne preuska: trebali biste moći staviti jedan ili dva prsta između tkanine i kože. Pazite da vaše hlače ne sjedaju previsoko ili prenisko – negdje na sredini je najbolje – i odaberite košulju širokih ovratnika kako biste dodali ugodan, a profesionalan izgled. Odaberite običnu ili prugastu tkaninu.

IMAJTE NA UMU

Oni na velikoj ili zdepastoj strani trebaju se kloniti odijela s dvostrukim kopčanjem i jakim uzorkom, jer će vam izgledati šire i šire nego što to prirodno jeste. Također je uobičajeno da mnogi veći muškarci odaberu široka odijela kako bi sakrili prsa ili trbuh, no najčešće to ima suprotan učinak. Iako je široka vreća loša, odijelo koje preusko pristaje također će stvoriti neujednačen izgled.

SAVRŠENO ODIJELO ZA MIŠIĆAVE MUŠKARCE

Udobno, redovito odijelo pravi je izbor za mišićavog muškarca, sve dok obratite posebnu pažnju na stajanje oko ramena, bicepsa i podlaktice – ne bi trebalo biti preblizu ni u jednom od ovih područja. Prioritetno potražite košulju koja dobro pristaje preko prsa i ramena, a kombinirajte s krupnim cipelama.

IMAJTE NA UMU

Mišićava tijela mogu biti iznenađujuće teška za odijevanje. Međutim, to ne znači da su odijela s polica nedopuštena ako ste mišićaviji od većine. Ne dajte prioritet duljini ruku jer ćete možda pronaći neke manje preinake od krojača ako ste posebno mišićavi i puno je lakše skratiti rukav nego ga proširiti. Previše uske hlače također će vam izgledati jako teško.

SAVRŠENO ODIJELO ZA VITKE MUŠKARCE

Kao što i samo ime govori, slim fit odijelo idealan je izbor za vitkog muškarca. Pazite da dobro stane u ramena i da se možete slobodno kretati, a lisice sjede na dnu palca, odnosno na vrhu cipela. Spojite svoje tanko odijelo s kravatom otprilike iste širine kao i vaši reveri da biste dovršili izgled. Obična odijela vrlo su učinkovita, ali uzmite u obzir i hrabrije otiske.

IMAJTE NA UMU

U prošlosti je vitkim muškarcima bilo vrlo teško kupiti odijelo s police. Iako je danas zaista lako pokupiti usko odijelo, ipak ima nekoliko stvari koje bi vitkiji muškarac trebao imati na umu. Izbjegavajte birati odijelo koje je previše usko jer vam može izgledati previše mršavo ili crtano, premda pripazite da kupnjom pretjeranog širokog odijela ne odete predaleko.