Modne pogreške koje današnji muškarci moraju izbjegavati

Eksperimentisanje sa stilom Vam omogućava kombinovanje mnogih različitih modnih trendova i izražavanje kroz individualnost. Iako je uvijek najbolje biti svoj, u modi postoje neka jednostavna pravila koja se moraju poštovati. Za muškarca su detalji ono što može popraviti ili uništiti cijelu odjeću – odabir pogrešne kravate za vaš tip tijela može pokvariti cijeli izgled! Da biste izgledali elegantno i atraktivno, morate obratiti pažnju na najmanje pogreške koje muškarci i danas čine. 

Maestro Suits je za Vas pripremio 10 pogrešaka koje lako možete izbjeći.

  1. Vaš sako je predugačak ili prekratak

Odijelo je definitivno glavni komad u muškoj modi i često uključuje sako. Ovaj komad odjeće može Vam popraviti ili uništiti cjelokupan izgled, zato budite pametni. To vrijedi i za kapute koje muškarci obično nose sa odijelima – važno je da dužina kaputa prekriva Vaš sako.

  1. Pretjerano isticanje brendova na odjeći

Neki muškarci misle da je markirana odjeća jedini način da se pokaže kvaliteta njihovih odjevnih predmeta, ali to nije uvijek slučaj. Puno je atraktivnije vidjeti muškarca u jednobojnoj majici, ali ako inzistirate na nošenju samo markiranih predmeta, pokušajte potražiti neke s manjim logotipom ili markama. Ponekad je manje stvarno više.

  1. Prevelike i preširoke hlače

Bez obzira na to nosite li uglavnom hlače, retro hlače ili moderne odijela-hlače, neophodno je da vam dobro stoje! Kakva je svrha kupovanja predugačkih hlača? Neki muškarci možda misle da će im noge izgledati mršavije, ali u stvarnosti će izgledati obješeno. 

  1. Vidljiva potkošulja

Nije zločin nositi potkošulju sve dok se ne pokazuje. Svi znamo da je važno zaštititi košulju od znoja i mrlja, ali potkošulja se smatra donjim rubljem, pa prema pravilima etikete apsolutno ne bi trebala biti vidljiva. Uz to dodaje nepotrebne vodoravne linije koje uništavaju proporcije vašeg tijela. Ali ako stvarno želite otkopčati košulju, možda se umjesto nje odlučite za majicu s V-izrezom.

  1. Previše nakita

Svi s vremena na vrijeme pretjeramo s dodatkom, ali kao što je Coco Chanel jednom rekla, “Prije nego što izađete iz kuće, pogledajte se u ogledalo i skinite jednu stvar.” Ovo je izvrstan savjet, pogotovo jer žene vole muškarce koji izgledaju njegovano. Najbolji način da to postignete je minimalna dodatna oprema koja odgovara vašoj odjeći.

  1. Nosite sandale sa čarapama

Većina nas je pretpostavljala da je ovaj trend do sada već izumro, ali očito muškarci to još uvijek čine! Nošenje sandala smatra se da pripada plaži ili ljeti. Sandale treba nositi na bosim nogama kako biste se osjećali ugodno. Ako ne volite pokazivati noge, razmislite o ulaganju u cipele zatvorenih nožnih prstiju.

  1. Odjednom nosite sve boje zajedno

Žute hlače, ružičasta košulja, crveni sako i zelene tenisice puno je za uzeti odjednom! Odijevanje u osnovne boje učinit će da izgledate profinjeno i složenije. A ako želite prikazati mrlju u boji, odaberite mali spajajući komad kao što je dodatak ili neke čarape zabavnog izgleda.

  1. Odijela kombinujete sa tenisicama

Uvijek je dobrodošlo malo slobode u stilu, ali nemojte pogriješiti noseći tenisice sa odijelom. Ne radi se samo o tome da to nema smisla – uostalom, tenisice su stvorene za trčanje, a ne za odlazak na sastanke.

  1. Košulja u hlačama

Vječna dilema, košulju u hlače ili preko remena? Nije svaka majica ili košulja pogodna da je se zakopča do grla i strpa u hlače. Jednostavno, ponekad je bolje ostaviti košulju raskopčanu, majicu prebaciti preko hlača, a ako baš preferirate da su rubovi uvučeni, postoji zgodno rješenje.

  1. Vaša kravata nije kompatibilna sa Vašim stasom

I ne znajući, mnogi muškarci odaberu pogrešnu kravatu za sebe. Da, kravatu biste trebali odabrati prema tipu tjelesne građe. Prvo obratite pažnju na dužinu kravate – ona ne bi trebala skrivati kopču pojasa, već je naglasiti. Druga česta pogreška je nošenje preširoke kravate za vaš torzo. Općenito, kravata bi trebala biti od 3 do 3,75 inča (7,5 cm do 9,5 cm) za muškarca prosječne veličine, pa ako je Vaš tip tijela mršaviji od prosjeka, na to treba paziti. Kravata služi kao završni detalj dobro promišljene odjeće, stoga je bitno da uzmete u obzir sve svoje mogućnosti prilikom ulaganja u jednu.

Maestra Suits pronađite u Sarajevu (Čobanija 1) i Brijesnici Maloj (Ul. Armije Republike BiH 14, u krugu fabrike Kismet).