Vodič za kupovinu muških odijela

Dobro odijelo je neophodna investicija za garderobu svakog muškarca. Od toga da izgledate viši, do prikrivanja nekoliko kilograma viška – sve to može itekako poboljšati vaš izgled i povećati vaše samopouzdanje. Kupovina odijela može izgledati kao zastrašujuće iskustvo, ali to ne mora biti s našim praktičnim vodičem koji sadrži savjete i trikove prikupljene od naših kupaca, dizajnera i tehnologa muške odjeće.

Maestro Suits vam nudi vam širok izbor stilova za sve prilike što znači da ćete sigurno pronaći svoje odijelo iz snova a i odat ćemo vam sve ove trikove iz prve ruke.

KAKO SE IZMJERITI

Ako vam je prvi put da kupujete odijelo ili je prošlo dosta vremena otkako staro odijelo držite u ormaru, možete se izmjeriti kod kuće sami ili se pak uputiti u Maestro Suits salon. Izvođenje nekih mjerenja može biti teško pa će vam trebati neko drugi da vam pomogne.

Dok se mjerite nosite košulju koja vam dobro stoji, uz pantalone u kojima vam je udobno.

Prsni dio

Izmjerite horizontalno oko grudi, ispod pazuha i preko stražnjih lopatica, a zatim zabilježite mjerenje. Uvjerite se da mjerna traka nije previše zategnuta, treba da bude čvrsto pripijena uz tijelo.

Struk

Izmjerite oko struka otprilike u nivou pupka. Ova mjera može odgovarati najužoj ili najširoj tački struka, ovisno o građi.

Dužina sakoa

Mjerite od donjeg dijela kragne, ravno niz zadnji središnji šav, do mjesta gdje će se završiti potrebna dužina. U idealnom slučaju, sako bi trebao biti dovoljno dug da u potpunosti pokrije dio stražnjice, iako će to varirati ovisno o traženom stilu.

Struk pantalona

Izmjerite vodoravno oko struka, tačno unutar mjesta gdje želite da vam bude struk pantalona. Uvjerite se da je traka pripijena i da ne prelazi preko pojasa, trebali biste moći staviti kažiprst unutar trake.

Unutrašnja noga

Mjerite od najnižeg dijela međunožja pantalona, ​​držeći mjeru zategnutom, do mjesta gdje želite da završi donji dio pantalona. Imajte na umu cipele, jer će to uticati na visinu međunožja pantalona.

Nadamo se da su vam ovi savjeti pomogli za uspješno mjerenje.

Ipak, najbolje je da vaše mjere uzme profesionalac poput onih u Maestro Suits salonu.

Jer, tu smo zbog vas.