5 razloga zašto trebate custom made odijelo (posebno dizajnirano odijelo)

Ako tek treba da kupite svoje prvo odijelo po mjeri, to može izgledati kao nepotreban trošak. Na kraju krajeva, odijelo po narudžbi je često mnogo skuplje od onih koji su u stalnoj ponudi. Ipak,  postoji ogromna razlika između to dvoje. Iako su odijela koja su dostupna u prodaji i dalje dobro dizajnirana i često mogu biti vrhunska, ništa vam ne pristaje bolje od odijela po narudžbi skrojenog posebno za vas.

Odijela po mjeri su za svakoga ko želi solidno, praktično i dugoročno uložiti u svoj izgled. Odijela po mjeri smatraju se ultimativnom kupovinom (za muškarce i žene) i vrijede svakog utrošenog novca, iza tog stava stojimo.

Donosimo vam 5 glavnih razloga zašto vam treba odijelo koje je krijeno i dizajnirano posebno za vas :

  1. Bolje će vam pristajati od bilo kojeg drugog odijela

Činjenica da će vam neko odijelo stajati bolje nego bilo koje drugo je vjerojatno najsnažniji razlog kupovine odijela po mjeri.

Kada kupujete odijelo koje je u širokoj prodaji, kupujete odijelo koje je dizajnirano da pristaje masi. To je odijelo koje mašina proizvodi vodeći se kroz osnovna unaprijed postavljena mjerenja, ne uzimajući u obzir životni stil pojedinca ili jedinstvene proporcije.

S druge strane, prilagođeno, custom made odijelo je dizajnirano da istakne najbolje osobine onog ko ga nosi. Dobar krojač će raditi s klijentom kako bi odabrao oblike i uzorke koji odgovaraju njegovom obliku tijela i daju mu najlaskavije moguće izdanje.

  1. Upotreba visoko-kvalitetnih materijala za izradu odijela

Krojenje po narudžbi je samo po sebi umjetnička forma. Odijelo po narudžbi ne bi opravdalo svoje ime ako bi kvalitet tkanine bio ugrožen na bilo koji način.

Jednostavno rečeno, odijela po narudžbi izrađena su na stručniji način sa superiornijim materijalima nego što je to slučaj sa „gotovim“ odijelima u širokoj prodaji.

To znači kvalitet i dugovječnost jer odijelo po mjeri, često traje cijeli život. Bilo da su vidljivi ili ugrađeni u odijelo, besprijekorni materijali pomažu da se zadrži oblik i pedantan kroj vašeg odijela po mjeri tokom više godina.

  1. Pomaže vam da istaknete svoj lični stil

Odabir odijela po mjeri je odabir neograničenih mogućnosti personalizacije i dizajna, što vam u konačnici omogućava da se pohvalite svojom individualnošću i izrazite svoj jedinstveni stil na način koji se ne može replicirati sa „gotovim“ odijelom široke proizvodnje.

Od oblika manžete do dizajna kragne, oblika džepa i boje, postoji nepregledan svijet mogućnosti kada je u pitanju gotov proizvod. Učešće u procesu dizajna takođe može biti izuzetno korisno. Šta je bolje nego raditi zajedno sa krojačem na stvaranju nečega što niko drugi osim vas ne posjeduje?!

  1. Manje izgubljenog vremena i truda

Svi smo iskusili frustracije koje dolaze s kupovinom odjeće. Mnogo vremena provedenog u svlačionicama isprobavajući odjeću koja vam ne pristaje je prava noćna mora. Ovo se posebno odnosi na kupovinu odijela. Možda ćete tražiti u više različitih trgovina ili čak putovati u više gradova i isprobati stotine odijela generičke veličine koja vam jednostavno neće pristajati.

Sa krojenim odijelima, proces je mnogo lakši i jednostavniji. Radite s krojačem kako biste se izmjerili, razgovarate o vašim preferencijalnim teksturama, omiljenom dizajnu, a zatim se možete opustiti dok vaše jedinstveno odijelo oživljava. Ovaj proces stvaranja vam na kraju štedi mnogo vremena i novca na duge staze i to je proces kojim se Maestro Suits brend ponosi.

  1. Vaše odijelo će trajati duže

Prelazak na jeftinu, komodiziranu odjeću imao je ogroman uticaj na industriju odjeće. Ciklusi odijevanja su se ubrzali do tako izuzetnih stopa da neki trgovci sada nude nove stilove na sedmičnoj bazi – mogu postojati do 52 „mikro sezone“ godišnje! Nije ni čudo što uvijek jurimo za sljedećim trendom i imamo ormar pun odjeće koju smo obukli samo jednom.

Sa odijelima rađenim po narudžbi kupujete pametnije. Umjesto privremene kupovine o kojoj se možete predomisliti za nekoliko mjeseci, krojena odijela su napravljena da traju. Odjeća po mjeri je odlična dugoročna investicija zbog korištenih materijala i cjelokupnog kvaliteta. Odijela po narudžbi nadmašuju odijela koja su općedostupna i nikada vas ne bi trebala iznenaditi nekom većom manom ili nedostatkom.

Zato vas pitamo – šta čekate?

U početku odabir odijela po mjeri može izgledati pomalo zastrašujuće ili se činiti nepotrebnim sa svim gotovim odijelima dostupnim na tržištu. Međutim, možemo vas uvjeriti da je to pravi investicijski komad koji će nadživjeti sve ostalo u vašoj garderobi.

Zaintrigirani ste da saznate više ili ste željni da započnete proces izrade vlastitog stila? Zakažite termin u našem Maestro Suits salonu kako biste saznali više o našoj usluzi posebno dizajniranih odijela po narudžbi.